Sunday, July 8, 2012

Dearest Mak...

On your birthday..
i wish that all your dreams and wishes come true..
i always pray the rest of your life is happy and healthy..
i also ask Allah to give mak umur yang panjang dlm keimanan..
i asked Allah for loving mak and caring friend..with u mak..He gave me both..
now im crying mak..just for 2 reason..
1st...im so so so proud and thankfull He gave me perfect and wonderfull mak like u..
2nd..i can't give u warm kisses on your birthday and by ur side to sing 'Allah selamat kan mak' smbil potong kek..
SELAMAT ULANG TAHUN YG KE 60
Thanks Allah..


Friday, June 22, 2012

Pulau Perhentian aku tawan!!!

taaarraaaaa...!!!!
hahah memang jakun kalo dengar bunyi tittle tu kan??
aku tau memang ade buat Perhentian tu dah mcm balik kampung..
tp bg aku yg pestime ni..
memang nak dtg lg..kenape??
adela semua nak tau..ish..ishh..
opkosla sebb ade suweet memory kak jemah oii..huhuhu
xkire la korang nak ckp ape pun..:~)
tp ape yg aku nak share kat cni aku harap berguna la pd yg sape2 yg nak tukar angin ke Pulau Perhentian lepas ni..


okeyyy pes skali..mcm biase usha bilik..puas jg aku membelek2 semua 'collection' chelet yg ade..semua bergantung atas buget korang..kalo lebat bujet korang..maka menarikla bilik yg korang dapat..tp tu pun bergantung kepada deria korang jg...
kalo ade yg pekong tu..bilik mcm reban pun dibilang okeyy...
tp kalo sape2 yg jenis xkisah dan nak buat bilik tu hanya sekadar asal boleh tidur je..xpayah susah pening2..banyak chalet murah..bsepah2..
so untuk memudahkan korang..boleh la usha2 SINI, guna agoda pun boleh...acu try klik SINI ....pada firasat aku link ni dapat membantu ko orang..:)
nak g pun bergantung pada masa..kalo low season murahla kan...korang boleh redah je nak g..tp kalo korang nak g tu cuti skolah..elokla book awal2 kalo xnak rasa tido kat tepi pantai berbumbungkan bintang..kalo nasib lg baik..tido dlm hujan..hahaha..padan muka!!nak gamble sgt kunon..
ok..pilih punya pilih..akhirnya SHARILA RESORT yang sudi angkat phone!!nasib la..sebabnya peak season  so bilik banyak penuh..harga pun semua harga mati!!kenape aku ckp harga mati??sebb kalo masa2 lain..harga bilik murah..bilik yg aku duduk tu boleh dapat dengan harga rm90-rm100..menarik kan??



Siap hal bilik..!!
ok skrang kenderaan nak g sane..kalo sape2 dari luar kawasan klantan or terengganu korang boleh terus dari tempat korang tu ke Jeti Kuala Besut..kat mane tu???google maps daaaa...yg malas nak drive boleh amek flight turun kat epot kota bharu or epot Kuala Terengganu..dan cas taxi yg di kenakan dr epot KB rm30 kalo epot KT rm90..pilihla mane2 yg nak..*harga ni xbrape nak sure*
dr jeti Kuala Besut tu bolehla naik bot..dengan tambang rm70 untuk two way..jgn cube2 berangan nak berenang ke ape..smpai memang boleh smpai...tp smpai ke mane x pasti..haha
bot pun ade masa2 tertentu..xsilap aku ade 3 masa..paling awal pukul 11 pagi yg lg 2 trip tu aku xbrape nak ingat..kang ckp salah menyumpah lak korang kan aku kan..hohohoho..dan jgn tkejut bila kenderaan korang belok je simpang nak g jeti tu ade lelaki bermotor kejar korang..jgn korang pukul plak diorng dek terkejut..haha diorng tu broker2 yg nak 'tolong' korang dapatkan tiket bot n parking kreta..


makan??
amboii xde ingat lain..kalo bekpes xjadi masalah bg hotel,resort yg dah sediakan skali dgn bekpes..biasela buffet..so korang bedal2 la agak2 boleh tahan smpai tengahari..save sikit bujet kan..tp kalo yg perut tembolok mcm aku ni..sediakanla duit lbh nak beli makanan tambahan..ok2 lupe nak bgtau..masa sebelum naik bot kat jeti tu korang bolehla beli maggi ke biskut ke roti ke..murahla berbanding harga kat pulau yg mahal berdentum tu...spare kate orang..
tp jgn susah kat sane banyak je kedai makan cume sediakan duit..harga jgn pertikai mahal..sebab pulau..kalo sape yg biase g pulau2 xjadi masalah sebb dah tau lagu mana harga kat pulau ni..kadang memang xde logika..
kalo mlm pulak korang ade pilihanla nak makan ape..masakkan panas ke, wastern ke,bbq ke..yg penting ape??DUIT..tp kedai2 yg mcm ni diorng akan stop pukul 10 mlm...ade tu yg awal..sebab diorng dah bukak dr pagi..selepas waktu tu..mini2 bar, beach bar dan seangkatan akan take over..kire mcm bg laluan bisnes orang lain pulak la..xkan ko nak pulun sorang2 bisneskan...??bagus diorng ni..sepakat..haha

ok nak tau ape lg??
ermm..sape yg ade lesen diving tu bolehla teruskan minat korang tu..banyak pusat dive kat cni..
yg xde tu pun boleh jg snorkling manja2 gtu..ok..ade 2 trip..1 short trip (3 tempat n max 3 hours) dan long trip (5-6 tempat n max 5 hours)...ok aku amek yg long trip..puas jgla berenang katak smbil tgok keindahan dan kekuasaan Allah di dasar laut..mmh osemm sgt!!!naik kecut semua..untunglakan dapat tgok shark,penyu, coral yg lawa..*walaupun yg mane biase g pulau2 tu korang akan tgok benda yg same setiap kali g snorkling trip* so jgn ckp xpayahla..same je la..lain tempat lain lagu dia..xsalah pun join lg..dapat pahala ape..tgok kebesaran sang Pencipta..tp kat sane pun banyak 'penyu belimbing'..kalo tgok yg tu lama2..korang sendri pk la ye..hahah


* ade show 'akak' api..*

* kitorng lucky dpt tgok bunga api..mase tengah lepak2 tepi laut tu...jakun!!mcm xbiase tgok..haha*

 our chalet..

 buger ayam rm5..bedal je la dah lapar kan..



haaa..ni untuk lunch!!



romantic beach

hasil2 kreatif pelancong yg tersadai kat romantic beach ni..

kedai untuk dinner..menarik jg la..mcm2 ade..rasa pun boleh tahan

our dinner!!!

our breakfast wift nice view

view from jetty our chalet

sekian berita..haha



Sunday, January 8, 2012

~2012~


HAPPY NEW YEAR TO ALL READERS!!!!!!!!!!!!
x terlambat lg kan aku nak wish tahun baru kat korang..
aku harap tahun ni makin betambah rezeki, keberkatan, warna-warni dlm kehidupan kita..
yg lepas biarkan berlalu dengan senyuman walau pahit mcm hape pun..~!
xnak dah bukak cerita pasal tahun lepas dah..biar semua menjadi memori..
ape yg bakal nak hadap kat depan ni yg kte kena pk...wahh gitu..



Tuesday, October 11, 2011

nahhh!!!untuk awak~

Alhamdulillah..tu yg aku boleh keluar mula2 skali...
fuhhh!!!!!nak buat cover ni kusssssmangat ujian dan cobaan dia..
baru aku tau mcmane jerit perih nak siapkan benda alah ni nak2 bg manusia yg kurang sense of music mcm aku ni..huh!! tp sbb untuk hencik chomot aku gagahkan jg..
pesanan yang ringkas tp padat------>tolong jangan harap sy ni menyanyi mcm diva okey~!memamg x la kan..
nak buat memang bukan senang..mcm2 cubaan kalo aku buat refleksi memang 10 muka senang2 aku goreng..dr cr lagu,nak apal semua la sampai nak record dengan kejap bunyi motor,kejap kang bunyi kapal terbang,kejap kang bunyi orang jalan kejap kang itu ini..memang stressss!!
akhirnya jam 1.25 AM bertemankan 2 orang budak-----> Zura Jones merangkap guru vokal,backup singer dan pengkritik tetap bersamaan dengan Epy merangkap gitaris dan sifu gitar aku..kwang..kwang...
b...I make this only n just 4 u...muaaahhh
*compang camping sane cni cover ni..tp ini dari hati jg ada datang...hahhaah

video

Saturday, October 8, 2011

~Saya dan Buku Baru..0.o~


haaaa.setelah awan larat mendung menyinggah kejap dlm hidup aku..akhirnya aku kembali menjalankan rutin harian aku mcm biase..tp yg bestnya..hidup aku kembali bahagia dan ceria..yiihaaa..yihaaaa-toink..toink..lompat2-..malah bertambah2..alhamdulillah....
kenape bahagia eak??jeng..jeng..jeng..nak tau jg ke??tgok ckp xnak tau...tp bace jg..ape la..hik hik hik
ok2..merepek dah ni..
dengan adanya kehadiran hencik chomot,hah!?hencik chomot??siapakah dia??(biarkan hidup anda diselubungi misteri) , kawan2 sepermainan,seangkatan,dan se se yg lain dan sememangnya x boleh lupa dan dilupai keluarga aku yg tersayang tercinta dan maha segala menjadikan aku manusia yg bangun dan jgn pandang2 dah ke belakang..bak kata sorang hamba Allah ni "ko bayang blakang ko tu bapak lubang besar ko toleh je jatuh..mati bekecai' gila ngeri ko suruh aku bayangkan..disebabkan tu jg aku x mo ingat..takot wooo jatuh bekecai..hahahah
actualy..banyak aktiviti yg aku buat lately yg aku xsempat nak share ngan korang kat sini..nanti aku add sipi2 je la ye..atlis ade kan..xdela sunyi sangat kehidupan korang xde pengabaran dari aku..pengabaran?hah!hantam sudah..
btw..saya nak ucapkan berbanyak2 terima kasih kepada hencik chomot yang berusaha dengan kerasnya untuk buat sy happy..muaaacchhhx..haa kan dah tercium..*malu*

Friday, August 19, 2011

seminggu lagi..


alhamdulillalah...
diam x diam tinggal seminggu je lg nak raya..dan tinggal seminggu je lg aku nak habis praktikal fasa 2 ni...
mula2 citer pasal praktikal dulu yerk..
kali ni kena 2 bulan..mase hari ke 1(boleh hari ke 1 eak..lantak la..) g skolah tu sibukla dok kire hari bile nak habis..rupanya tabiat tu smpai ke sudah x habis2 kire hari..kenape?dah bosan ke?dah xlarat ke?xdela..adela tu benda yg x disabarkan nyer....ipod dance
mengajar dlm bulan puasa memang banyak menguji kesabaran..
tp alhamdullillah..xde yg cedera parah..budak 2pun ok..xbanyak sgt kerenah..
tp yg nakal tu tetap nakal..
fasa ni fasa terakhir aku kat skolah ni sebab kalo ikut kabar2 fasa depan dah kena skolah lain..harap skolah baru...suasana baru..semangat pun opkosla baru jg..
tp kenangan2 kat dato' hashim still in memory..doa cikgu untuk kalian..semoga kalian menjadi manusia yg berguna kelak...

haaa..kekdahnya..ni la hadiah yg aku dapat

say peace.cheeseeee

pasal raya pulak...
pom..pecusss.pommm..pecusss(bunyi bunya api la....
buat pertama kalinya aku xsibuk pasal baju raya dengan kate lain aku x menempah pun baju raya..sebab?tah la xtau.<;-----padahal..nak tempah dah lambat kalo ade pon raya haji baru aku dapat pakai..
ade rezeki lebih beli dah siap je..kan..kan...sedia jela duit..
kuih raya cume rase nak makan kuih tart gulung mak ngan cheese cake..yg lain2 tu jeling2 je la..kenape eak mcm suam2 je nak smbut raya kali ni...??ke sebab dah besar so xberkisah sgt??lu pikir la sendiri yopp...

Thursday, August 18, 2011

'rompakan' dibulan Ramadhan...

sedang melayan2 mata nk tido..bilik aku diketuk..dalam agakkan aku
housemate aku..kadang2 dia memang suka ketuk tengah2 mlm ni..
tockkk!!!!.....toockkkk!!!(bunyi pintu bilik aku diketuk)..senyap.....
aku:babe...o0o0 babe...senyap...
toockkk!!!...tooockkkk!!!!
aku:babe...o0o0o0 babe
xmenyahut pulak..xpuas hati aku bukak pintu bilik..
na'uzubillah bila bukak je pintu bilik..
aku tgok manusia bertutup muka dengan pisau rembow kat tangan....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa(aku jerit sekuat hati)
pop(mulot aku kena tutp dengan tangan si perompak yg maha besar dah la bau rokok...puii nasib dia pakai minyak wangi sikit..sedap jgla hidung aku)
perompok: ko diam!jangan jerit!aku xnak ape2 kan ko..
aku :ye2 aku diam...ko nak ape amek la..tolong jgn buat ape2 kat aku(nada merayu)..sakit la bodoh!
perompak: diam!!ape yg ko ade??
aku:aku xde ape2la(merayu+nangis)....
perompak :ko jangan nak tipu aku..laptop ko mane?
aku: tu la b***h!xnampak ke!sakitla!!!(perompak mengong tu tekan aku kat dinding smbil tarik2 tangan aku)
perompak :nset ko mane?
aku:atas katil..eaaeaaeaa..ko nak ape lg..dah dapat berambusla b***h
perompak:cni ko...duduk tas kail!
aku:-duduk atas katil..si topeng tu nak amek barang2 tu aku tendang 'anu' dia sempat jg aku tarik kain tutup muka dia...
maha terperanjat aku bila si perompak tu rupenya si Gjan..!!!ya Allah nak jatuh jantung aku..ape lg..lg kuat aku nangis...lemah longlai aku..
bila aku keluar dr bilik..3 ekor tu dah berguling2 ketawa(si bapok,zehar n ainur)
20 minit kemudian polis pun dtg...pucat lesi muka masing2

persoalannya::
1.xkan aku xperasan pelat si GJan tu??
jawapannya::terdetik jg kat hati...mcm aku kenal je care si perompak tu bcakap..tp dlm keadaan klangkabot..otak aku xdapat nak pk banyak2 yg penting nak selamatkan diri..
2.mcmane perompak tu boleh masuk sedangkan aku yg kunci pintu??
jawapannya::sebab housemate aku bersekongkol!!!patutla aku tgok mlm td dia lain mcm!huh~!
3.xkan aku xdapat agak diorng nak kenakan aku sebab besday aku??
jawapannya:memang xdapat agak sebab dah masuk 2 hari besday aku lepas..lepas tu kejadian tu pukul 2.00 pagi ok!(rupanya diorng dah dok bersilah dpn uma dr pukul 11.30 mlm)padan

ini memang plan paling gila tau x!!tp ape2 pun memang 1 kenangan yg aku xboleh lupa...
tunggu bahagian korang!!!!!!!!!!!!!!!
aku ingat dah xnak buat dajal kat orng aku slamatla tahun ni..rupanya x juga..x.x
*tau ko gjan bepeluh xbepeluh nak kelola mangsa rompakan ko ni..
mati2 aku ingat bile 16hb tu dah makn ramai2 secara damai xdela aku kena pape...memang lega..rupanya tidak..@.@

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...